Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1616501704397{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo café cookies med sjokoladesmak. Myk og saftig på innsiden!

Lavkarbo café cookies er en skikkelig digg sjokoladekjeks som er enkel å lage. Det er ikke nødvendig å tilsette sukkerfri sjokolade, men dette gir litt mer sjokoladesmak og variasjon i konsistens.

Vær obs på at karbohydratinnholdet i kakaopulver varierer veldig fra merke til merke. Vi har brukt Dr.Oetker i denne oppskriften og den inneholder rundt 8 gram karbohydrater per 100 gram.

Vi har også brukt sjokoladeknapper fra Frøken Holm, som inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram. Du finner de her. Du kan også anvende sukkerfri sjokolade som du hakker til mindre biter.

Kjeksene er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri ved å anvende laktosefritt smør.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»13800″ column=»1″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/01/lavkarbo-cafe-cookies-6.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1700588509555{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo café cookies, sjokoladekjeks

Serveringer 1 batch (1 batch gir 8 cookies)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 30 g meierismør (evt. kokosolje for melkefrie kjeks)
  • 2 egg
  • 4 dl mandelmel (ikke fettredusert)
  • 5 ss Finesse bakesukker
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen drp. vaniljeekstrakt)
  • 85 g mørk sjokolade uten sukker (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Smelt smør i en kjele.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Grovhakk sjokoladen før den røres inn.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir. Form kjeks med skjeer eller med hendene og legg på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
  • Avkjøl på rist. Oppbevar i en lukket beholder.
Kalorier : 246kcal | Karbohydrater : 2g | Protein : 8g | Fett : 21g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]