Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1697532244367{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo brente mandler, deilig snacks til juletiden!

Vi har tidligere laget brente mandler med bare sukrin gold og syntes dette gir en anelse bismak. Vi har derfor gjennom fem runder med ulik mengde ingredienser kommet frem til blandingsforhold vi syntes både ser ut som og smaker som brente mandler.

Vi har forsøkt med ca. 20 gram meierismør istedenfor vann men opplevde da at mandlene ble litt mykere. Smaken ble heller ikke noe særlig annerledes. Vi har derfor landet på at vann gir best resultat.

Lavkarbo brente mandler

Tidligere år har vi laget brente nøtter, altså en kombinasjon av mandler, hasselnøtter og valnøtter. Prøv gjerne vår superdigge oppskrift på karamelliserte peanøtter.

Lavkarbo brente nøtter er en perfekt lite julegave, til den som er glad i søtsaker. Fyll et lite syltetøyglass med brente nøtter og knyt en sløyfe rundt glasset, før du gir det til den personen du syntes fortjener en liten oppmerksomhet.

Ekstra harde mandler?

Rist gjerne nøttene i stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader i ca. 10 minutter før du blander de i kjelen. Da får du frem en kraftigere nøttesmak. Du får også hardere nøtter, dersom du liker ekstra sprø brente mandler anbefales dette.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1699040828294{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo brente mandler

Lavkarbo brente mandler

Serveringer 15 porsjoner (20 gram per porsjon)
Allergener
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 80 g Sukrin gold
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 4 ss vann
  • 300 g mandler

Fremgangsmåte

  • Bland sukrin gold, finesse bakesukker og vann i en kjele og kok opp. La koke i fem minutter.
  • Skru av varmen og rør inn mandlene. Rør i kjelen helt til massen er avkjølt og søtningen har dannet krystaller rundt nøttene. Dette tar ca. fire minutter.
  • Bre nøttene utover et bakebrett med bakepapir og la ligge til de er tørre.
  • Hell nøttene over på en lukket beholder når de er tørr.
Servering : 1 porsjon | Kalorier : 123kcal | Karbohydrater : 1,1g | Protein : 4,3g | Fett : 10,5g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]