Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1677001313332{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo boller med havrefiber – nydelig bollekonsistens!

Så enkelt som dette har det aldri vært å lage boller. Bollene er saftig og smaker som boller skal smake.

Bolledeigen er laget med utgangspunkt i ordinær gjærbakst.

Aktivering av gjær i lavkarbo bakst

For å aktivere gjæren må du bruke enten yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.

Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.

Lavkarbo boller med havrefiber

Lavkarbo boller med havrefiber.

Versjon uten gjær

Ønsker du å lage denne deigen helt uten gjær, kan du gjøre dette ved å la være å tilsette gjær, og erstatte dette med 1 ss bakepulver og 1 ts eplesidereddik.

La da gjerne bollene hvile på bakebrettet i minst ti minutter, før du steker dem. Dette hjelper til å holde formen, slik at de ikke sprekker og flyter ut under steking.

Bollene vil fremdeles bli skikkelig gode, selv om du mister gjær-smaken.

Havrefiber

Som du ser har vi tilsatt havrefiber i denne oppskriften. Havrefiber er et reint fiberprodukt som er supert å bruke i lavkarbo bakst. Det er oppgitt å inneholde 0 karbohydrater.

Fiber blir uansett ikke tatt opp i blodet. Derfor vil ikke havrefiber gi blodsukkerstigning, og er i så måte et perfekt lavkarboprodukt.

Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg nydelige glutenfrie boller.

Du finner havrefiber på tights.no.

Vær obs på at havrefiber kan tørke ut deigen dersom den eltes lenge. I en deig uten hvetemel trenger man ikke å elte lengre enn at man har fått en smidig deig. Syntes du deigen blir for tørr etter at ingrediensene er blandet sammen kan du tilsette mer væske, frem til du får en smidig deig.

Lavkarbo boller som ligner på vanlig hvetebakst

Her har du en perfekt lavkarbo bolleoppskrift til fastelavnsboller. 

Denne oppskriften på lavkarbo boller med havrefiber er en videreutvikling av vår oppskrift på kanelboller. Ønsker du oppskrift på lavkarbo kanelboller/skillingsboller finner du det her.

Vi har mange andre gode lavkarbo bolleoppskrifter, som du finner samlet her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»14140,14137″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][vc_column_text css=».vc_custom_1740823732265{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo boller med havrefiber

Lavkarbo boller med havrefiber - saftige boller (glutenfritt)

Serveringer 1 deig (1 deig gir ca. 8 boller)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype vaniljepulver (valgfritt)
  • Egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.
Kalorier : 231kcal | Karbohydrater : 1,2g | Protein : 6,3g | Fett : 17,9g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). 
Lavkarbo fastelavnsboller 
Disse bollene er perfekt som fastelavnsboller. Da pisker du fløte og søtning til krem. Del bollene i to og fyll de med krem og bær eller syltetøy. Legg toppen av bollen over kremen og dryss over sukrinmelis.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]