[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1688283667647{margin-bottom: 0px !important;}»]

Blåskjell med karri, luksusmiddag på under 30 minutter!

Lavkarbo blåskjell med karri er en skikkelig digg rett som du enkelt lager hjemme. I denne retten har vi brukt blant annet hvitløk, chili, ingefær, karri, paprikapulver og tomatpuré for å gi en god og fyldig smak til suppen.

Retten lages enkelt melkefri dersom du bruker plantefløte istedenfor kremfløte. Det finnes mange varianter og du finner de i allergihyllen i butikken.

Blåskjell inneholder 0 gram karbohydrater og er derfor perfekt i et lavkarbo kosthold. Du kan lese mer og blåskjelloppdrett her: Blåskjell | 3iuka (godfisk.no).

Vær nøye med å kaste skjell som er knust før damping. Skjell som ikke åpner seg ved damping skal heller ikke spises. Slik sjekker du blåskjell | Dampe og tilberede blåskjellene (meny.no).

Vi har også oppskrift på hvitvinsdampede blåskjell servert med sprø sellerirot, du finner oppskriften her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»22393,22391″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][vc_column_text css=».vc_custom_1688283562122{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo blåskjell i karri

Blåskjell i karri (lavkarbo)

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Selleri
Skalldyr

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg ferske blåskjell
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 100 g knaskegulrøtter strimlet
  • 100 g sellerirot strimlet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 200 g kremfløte evt. plantefløte
  • Fersk persille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Vask blåskjellene og fjern skjell som er knust.
  • Varm smør i en stor kasserolle som rommer aller skjellene. Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Stekes til løken blir myk.
  • Tilsett tomatpuré, karri og paprikapulver og fres dette i gryten i et par minutter før du tilsetter kremfløte, hvitvinseddik, sellerirot og gulrot. Kok opp og la suppen koke i fem minutter.
  • Tilsett blåskjell i gryten og legg på lokk. La skjellene dampe under lokk i fem til ti minutter, frem til skjellene har åpnet seg. Rist litt på gryten et par ganger underveis slik at skjellene dampes jevnt.
  • Server blåskjell i dype skåler og strø over hakket persille og smak til med salt og pepper før servering.
Kalorier : 390kcal | Karbohydrater : 9g | Protein : 23g | Fett : 27g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Oppskrift på lavkarbo loff som passer perfekt til denne retten. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]