[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742143055984{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo biff stroganoff

Lavkarbo biff stroganoff er en skikkelig god gryterett. Stroganoff kommer opprinnelig fra Russland men er blitt en populær rett også i Norge. Når du skal lage denne retten er det fint at du har nok tid til koking av kjøttet, da det er denne tiden som gir deg et skikkelig mørt resultat.

Lavkarbo biff stroganoff. Foto, Aina Sjo

Lavkarbo biff stroganoff. Foto, Aina Sjo

Biff stroganoff passer fint sammen med blomkålpuré og dampet brokkoli eller smørstekte rosenkål.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbo middager, finner du det her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742142894200{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo biff stroganoff. Foto, Aina Sjo

Lavkarbo biff stroganoff

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Sennep
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

Stroganoff

  • 400 g mørbrad av storfe
  • 2 sjalottløk
  • 200 g champignon
  • Salt og pepper
  • Meierismør til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 200 g Crème Fraîche
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss storfefond
  • 1 ss Dijon sennep

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

Stroganoff

  • Kutt kjøttet i terninger. Kutt sjalottløk i små terninger og champignon i skiver.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm smør i en kjele til medium/høy temperatur og brun kjøttet, litt av gangen. Det skal ikke gjennomstekes. Legg til sides i en skål.
  • Stek sjalottløk og champignon i steikesjyen, frem til det blir mykt. Bruk mer smør etter behov.
  • Tilsett tomatpuré og fres i gryten i et par minutter.
  • Legg kjøttet tilbake i gryten, sammen med vann, Crème Fraîche, storfefond, rødvinseddik og Dijon sennep. La småputre uten lokk i 45 - 60 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
  • Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, parmesan, muskat, salt og pepper.
  • Server retten gjerne med damet brokkoli.
Kalorier : 841kcal | Karbohydrater : 13g | Protein : 57g | Fett : 57g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]