Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1666883032312{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo minibaguetter med den gode brødsmaken, nå i ny og bedre versjon!

Vi blir stadig bedre på matlaging og baking og har derfor tatt oss tid til å se gjennom gamle oppskrifter for å forbedre etter dagens standard.

Lavkarbo baguetter er inspirert av vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker. I middagsrundstykkene har vi brukt mandelmel i kombinasjon med havrefiber. I denne oppskriften har vi endret litt på mengden og byttet mandelmel med pofiber. Dette ga to helt ulike rundstykker med ulikt utseende og smak.

Lavkarbo minibaguetter

Vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker har annerledes smak og konsistens, da vi i den oppskriften har brukt mandelmel. Mandelmel gir en litt søtlig smak, som passer veldig godt til supper eller andre gryter.

Begge disse oppskriftene ble til da vi eksperimenterte med den velkjente fathead-pizzadeigen. Fathead er en enkel oppskrift og disse rundstykkene er derfor enkle og raske å lage. Du trenger også få ingredienser.

Lavkarbo minibaguetter

Denne oppskriften er glutenfri, nøttefri og uten gjær. Tilsett gjerne en ts tørrgjær i deigen dersom du ønsker mer smak av gjærdeig.

Disse lavkarbo rundstykkene kan fryses og tas opp når det trengs eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.

Sjekk gjerne ut vår samleside for brød og rundstykker, som du finner her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1718640296588{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo minibaguetter

Lavkarbo minibaguetter (glutenfritt)

Serveringer 1 batch (1 batch gir 6 stk.)
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

  • 175 g revet mozzarella
  • 4 egg
  • 2 dl varmt vann
  • 2 ts eplesidereddik
  • 80 g havrefiber
  • 35 g pofiber
  • 10 g fiberhusk (psyllium)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland mozzarella, egg, vann og eplesidereddik i en blender og kjør til en klumpfri røre. Bruk eventuelt en stavmikser.
  • Rør sammen det tørre i en bakebolle før du heller over røren fra blenderen.
  • Form minibaguetter med hendene og legg på et bakebrett med bakepapir. Skjær gjerne en rille i toppen av baguettene for et fint stekemønster og strø over litt havrefiber før steking.
    Lavkarbo minibaguetter
  • Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Følg med underveis.
Kalorier : 200kcal | Karbohydrater : 1,8g | Protein : 13,2g | Fett : 11,1g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Server lavkarbo baguetter til for eksempel en god suppe, lavkarbo lasagne, eller med ditt favoritt pålegg.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]