Lavkarbo avokadobrød

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Lavkarbo avokadobrød er en spennende TikTok-trend som lages på ulike måter, og dette måtte vi selvsagt eksperimentere med.

Avokadobrød laget med bare tre ingredienser har en god konsistens og smak. Denne enkle og smakfulle oppskriften er lett å lage og gir et deilig resultat. Brødet kan brukes i matpakken med ditt favorittpålegg eller som lefse til tacoen. Brødet er glutenfritt. 

Varier smaken ved å bruke parmesan eller cheddarost. Bruk også ulike sorter krydder, som chilipulver, basilikum, hvitløkspulver, for spennende smaksvariasjoner.

Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Forslag til topping

Crispisalat, ferdig stekt kyllingfilet og søt chilimajones, blir en digg kombinasjon av smaker og et perfekt sammensatt måltid.

Oppskriften på lavkarbo avokadobrød er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/




Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo avokadobrød

Serveringer 1 batch (1 batch gir 5 brød)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 moden avokado
  • 100 g revet mozzarella eller annen ost
  • 1 egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss linfrø eller valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Del avokadoen i to og ta ut kjøttet. Mos dette i en bolle til det er jevnt og klumpfritt. Rør inn mozzarella, egg og salt. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel blandingen jevnt i ønsket form og tykkelse. Strø over linfrø eller valmuefrø.
  • Stek midt i stekeovnen i 15-20 minutter, eller til avokadobrødet er gyllent og har en fast konsistens.
  • Avkjøl brødene på en rist før servering.
  • Topp brødene for eksempel med oppkuttet crispisalat, stekt kyllingfilet og søt chilimajones.
Servering : 1 brød | Kalorier : 147kcal | Karbohydrater : 0,7g | Protein : 8g | Fett : 12g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no