Deilig vegetargrateng som også er lavkarbo, laget med supergrønnsaken aubergine!

Lavkarbo auberginegrateng passer like godt til hverdags som til helgekosen. Gratengen minner om moussaka og lasagne med den tomatbaserte basen med smeltet ost på toppen.

Aubergine inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og inneholder 85% færre karbohydrater enn potet.

Aubergine er en grønnsak som passer godt i gryter uten kjøtt, da den trekker til seg de gode smakene fra krydderet som tilsettes og har en kjøttlignende konsistens.

Lavkarbo auberginegrateng

Lavkarbo auberginegrateng. Foto, Aina Sjo.

Auberginebasen kan også serveres som en gryte uten at den gratineres. Server den for eksempel med blomkålris eller blomkålpuré.

Server gjerne lavkarbo auberginegrateng med en enkel salat og lavkarbo brød, for eksempel lavkarbo hvitløksbaguetter.

Vil du se flere vegetaroppskrifter finner du det her.




Lavkarbo auberginegrateng

Lavkarbo auberginegrateng - vegetar

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Soya

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 45 minutter

Ingredienser

  • 600 g blomkål evt. sellerirot
  • 300 g aubergine (1 aubergine veier ca. 300 g)
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl olivenolje (pluss noen ss til puréen)
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss tørket oregano
  • 1,5 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts spisskummen
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • Salt
  • Muskat
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kutt aubergine i terninger, og sjalottløk i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Varm olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek aubergine og sjalottløk sammen med soyasaus, oregano, karri, paprikapulver, spisskummen og pepper. Stek til auberginen blir myk. Rør inn hvitløk, chili og tomatpuré og stek i ytterligere noen minutter.
  • Rør inn hakkede tomater og rødvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Legg blomkål i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til blomkålen er myk. Hell av kokevannet, tilsett noen spiseskjeer olivenolje og lag en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Smør bunnen av en ildfast form med blomkålpuré. Legg aubergineblandingen over og avslutt med revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min, til osten er gylden. La gratengen hvile i noen minutter før den serveres.
Kalorier : 421kcal | Karbohydrater : 10,4g | Protein : 14g | Fett : 33g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no