Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1699805905132{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo hvit aspargessuppe med fyldig konsistens

Lavkarbo aspargessuppe er en god suppe å lage i en hektisk hverdag. Retten lages på bare noen minutter og resultatet er en fyldig suppe. Er du ute etter å spise både lavkarbo og vegetarisk, bytter du kyllingkraft med grønnsakskraft.

Asparges er en fin grønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold da den inneholder bare 2 gram karbohydrater per 100 gram. Totalt innhold av karbohydrater i denne suppen er derfor lavt.

Du kan fint bytte kremfløte med fullfett kokosmelk for melkefri suppe.

Liker du best å spise suppe sammen med et digg brød, da har vi mange gode lavkarbo brødoppskrifter til deg. For eksempel lavkarbo loff, lavkarbo lyse middagsrundstykker, lavkarbo proteinrundstykker eller lavkarbo olivenbrød. Du finner alle våre brødoppskrifter her.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/03/lavkarbo-aspargessuppe-4.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1699805935678{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo grønn aspargessuppe

Lavkarbo aspargessuppe

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 20 minutter

Ingredienser

  • 300 g fersk asparges (hvit eller grønn)
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 4 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 klype chilipulver (evt. kajennepepper)
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skjær av bunnen på aspargesen og kast bunnen. Skjær av toppen og spar noen av toppene som du koker i vann i 5–8 min, frem til de er mør. Toppen brukes som garnityr i suppen. Kutt resten av stilken i mindre biter.
  • Finhakk sjalottløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. fem minutter.
  • Tilsett asparges, kremfløte, kraft, sitronsaft og chilipulver. Kok opp og la putre til aspargesen er mør, ca. 10 min.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Server med aspargestoppene du har kokt mør og finhakket kruspersille.
Kalorier : 628kcal | Karbohydrater : 10g | Protein : 11g | Fett : 60g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]