Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1616968253043{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: 25px !important;}»]

Digg hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones kan ikke sammenlignes med den du kjøper i butikken. Hjemmelaget majones er enkelt lage. Det er billig og det er sunt. Etter du har prøvd denne til de ferske rekene går du ikke tilbake til Mills sin. Det er garantert!




OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET MAJONES

Serveringer 6 porsjoner
Allergener
Egg
Sennep

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 20 minutter

Ingredienser

  • 2 eggeplommer romtemperert
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts Dijon sennep
  • 1 ts sitronsaft evt. eddik
  • 1/2 ts pepper
  • 2 dl nøytral olje for eks. rapsolje

Fremgangsmåte

  • Alle ingrediensene må være romtempererte. Hvis ikke risikerer du at majonesen skiller seg. Da er oppskriften ødelagt og du må begynne på nytt. Følger du denne oppskriften nøye er det imidlertid ikke noe problem.
  • Rør sammen eggeplommene, sitron/eddiken, sennep, salt og pepper.
  • Finn frem en visp eller en stavmikser. Mens du visper heller du forsiktig inn oljen.
  • OBS: Oljen skal helles sakte i, kommer det for mye olje av gangen kan majonesen skille seg. Majonesen skal være tykk nok til at den ikke flyter.
  • Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron.
Kalorier : 320kcal | Karbohydrater : 1g | Protein : 1g | Fett : 35g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Bruk gjerne sitron istedenfor eddik dersom majonesen skal brukes til sjømat og reker.
Hjemmelaget majones kan gjerne krydres med chili eller andre kryddersorter.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]