[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1727892397129{margin-bottom: 0px !important;}»]

Fylt aubergine med kjøttdeig, en annerledes og spennende middag!

Fylt aubergine med kjøttdeig, servert med en enkel salat. Enkel og god lavkarbo middag. Aubergine er en fin grønnsak å bruke i et lavkarbo kosthold da den inneholder 2,5 g karbohydrater per 100 g. Aubergine er også kalorifattig og inneholder mye kostfiber, som gjør at du holder deg mett lenge.

Aubergine må varmebehandles før den spises, for å fjerne den bitre smaken. Etter at den er varmebehandlet får den en svampaktiv konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i retten.

Denne oppskriften viser hvordan du kan bake aubergine i stekeovnen og du vil kjenne hvor godt den trekker til seg smaken av kjøttsausen.

Sjekk også ut denne spennende oppskriften på fylt tacopaprika.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/03/omhelse-fylt-aubergine-liggende-kunde-preset-2-2-scaled.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» title=»Fylt aubergine med kjøttdeig servert med en enkel salat!» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1705356211373{margin-bottom: 0px !important;}»]




Fylt aubergine med kjøttdeig og sopp

Lavkarbo fylt aubergine med kjøttdeig

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 45 minutter

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • Olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 sorte oliven
  • 300 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss pizzakrydder
  • 1 klype kajennepepper
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å skjære gjennom skinnet.
  • Pensle auberginen på innsiden med olivenolje og strø over salt. Legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
  • Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt fruktkjøtt mot skallet. Ta vare på innmaten.
  • Kutt sjalottløk i små terninger, finhakk hvitløk og kutt oliven i små terninger.
  • Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig, sjalottløk og hvitløk til kjøttet er gjennnomstekt. Tilsett tomatpuré og stek i et par minutter.
  • Tilsett biter av aubergine, hermetisk hakkede tomater, oliven, balsamicoeddik, pizzakrydder, kajennepepper, salt og pepper. La dette småputre i ca. 10 min.
  • Legg auberginebåtene tilbake i den ildfaste formen og fyll med kjøttsaus. Strø over revet ost og topp med pizzakrydder.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
Kalorier : 795kcal | Karbohydrater : 14g | Protein : 47g | Fett : 59g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Denne retten er god sammen med en frisk salat. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]