[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1727892397129{margin-bottom: 0px !important;}»]
Fylt aubergine med kjøttdeig, en annerledes og spennende middag!
Fylt aubergine med kjøttdeig, servert med en enkel salat. Enkel og god lavkarbo middag. Aubergine er en fin grønnsak å bruke i et lavkarbo kosthold da den inneholder 2,5 g karbohydrater per 100 g. Aubergine er også kalorifattig og inneholder mye kostfiber, som gjør at du holder deg mett lenge.
Aubergine må varmebehandles før den spises, for å fjerne den bitre smaken. Etter at den er varmebehandlet får den en svampaktiv konsistens som trekker til seg mye smak fra de andre ingrediensene i retten.
Denne oppskriften viser hvordan du kan bake aubergine i stekeovnen og du vil kjenne hvor godt den trekker til seg smaken av kjøttsausen.
Sjekk også ut denne spennende oppskriften på fylt tacopaprika.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/03/omhelse-fylt-aubergine-liggende-kunde-preset-2-2-scaled.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» title=»Fylt aubergine med kjøttdeig servert med en enkel salat!» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1705356211373{margin-bottom: 0px !important;}»]
Lavkarbo fylt aubergine med kjøttdeig
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Ingredienser
- 2 aubergine
- Olivenolje
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 5 sorte oliven
- 300 g kjøttdeig
- 1 ss tomatpuré
- 200 g hermetisk hakkede tomater
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss pizzakrydder
- 1 klype kajennepepper
- Salt og pepper
- 150 g revet ost
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å skjære gjennom skinnet.
- Pensle auberginen på innsiden med olivenolje og strø over salt. Legg i en ildfast form med skinnsiden ned. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
- Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt fruktkjøtt mot skallet. Ta vare på innmaten.
- Kutt sjalottløk i små terninger, finhakk hvitløk og kutt oliven i små terninger.
- Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig, sjalottløk og hvitløk til kjøttet er gjennnomstekt. Tilsett tomatpuré og stek i et par minutter.
- Tilsett biter av aubergine, hermetisk hakkede tomater, oliven, balsamicoeddik, pizzakrydder, kajennepepper, salt og pepper. La dette småputre i ca. 10 min.
- Legg auberginebåtene tilbake i den ildfaste formen og fyll med kjøttsaus. Strø over revet ost og topp med pizzakrydder.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
omhelse.no
Tips
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment