[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1619035659317{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo chili con carne, spicy gryte med spennende smaker!

Lavkarbo chili con carne er enkel å lage, men smaker så godt at du garantert imponerer både deg selv og dine middagsgjester.

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Bruk så mye chili og jalapeno du ønsker. Jo mer jo bedre, vil noen si. Du kan enten spise retten som hverdagsmiddag eller for eksempel som erstatning for fredagstacoen. Det går helt fint å utelate noen av krydderne i oppskriften, dersom du mangler noen sorter.

Du kan gjerne servere chili con carne med revet cheddarost, creme fraiche og lag gjerne en avokadosalat. Avokadosalat lages enkel ved å kutte to avokado i biter, skvis over saften av en halv lime, tilsett 1/4 hakket rødløk, bland inn en neve hakket koriander og smak til med salt og pepper.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/03/omhelse-chili-con-carne-staende-1-scaled.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» title=»Chili con carne servert med creme fraiche, revet cheddarost og avocadosalat!» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1713084458093{margin-bottom: 0px !important;}»]Bilde: Aina Sjo fra matfotosjo.no[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1705355735659{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo chili con carne

Lavkarbo chili con carne

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

Chili con carne

  • 0,5 rødløk
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,5 lime, saften
  • 1-3 ss hakket syltet jalapeno (reguler mengden etter smak)
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • Salt og pepper
  • 1 neve fersk koriander

Forslag til garnityr

  • Creme fraiche
  • Revet cheddar
  • Avocado
  • Lime

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og chili.
  • Varm olivenolje i en stor kjele til medium temperatur. Stek rødløk til den blir blank, ca. 10 minutter.
  • Tilsett kjøttdeig, tomatpuré, hvitløk og chili. Stek til kjøttet er gjennomstekt.
  • Bland inn de resterende ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland inn 1 neve hakket koriander etter at koketiden er over.
  • Server med foretrukket topping.
Kalorier : 736kcal | Karbohydrater : 11,2g | Protein : 46g | Fett : 56g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Næringsinnhold regnet uten garnityr. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]