[mk_page_section video_color_mask=»rgba(66,96,172,0.04)» padding_top=»0″ padding_bottom=»0″ sidebar=»sidebar-1″][vc_column]

[/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section padding_top=»75″ padding_bottom=»75″ sidebar=»sidebar-1″][vc_column width=»1/2″][vc_column_text css=».vc_custom_1695931734587{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo brød som inneholder minimalt med karbohydrater

Ser du etter et lavkarbo brød som både smaker fantastisk og er enkelt å lage? Da trenger du ikke å lete lenger. Alle brødene på denne siden fyller disse kriteriene.

Steinalderbrød

Steinalderbrød er nok kanskje et av de mest næringsrike og sunneste brødene du kan spise. Brødet er proppfullt av nøtter og frø. Det er også det enkleste lavkarbo brødet å lage av alle våre oppskrifter. Her skal du bare blander alle ingrediensene og steker brødet i ovnen. Brødet krever ingen heving. Enkelt og greit.

Selv om Steinalderbrød er et populært og godt lavkarbo brød, som er veldig sunt, er det godt å variere med andre brød.  Steinalderbrød er annerledes i smak og konsistens, enn hva man er vant med fra brød i butikken. Dette er en vanesak.

Lavkarbo brød som hever

Etter mye eksperimentering har vi funnet frem til brødoppskrifter som er veldig likt «vanlig» brødmat som inneholder hvete eller andre kornsorter. Brød med gluten fra korn hever godt, men vi har funnet en måte å aktivere gjære på uten å bruke gluten og sukker.

Vanligvis trenger gjæren sukker for å heve. Sukker ønsker vi ikke å anvende i våre sunn oppskrifter. Metoden vår, uten gluten og sukker, gir et nydelig lavkarbo brød som smaker og føles som et brød skal.

Hemmeligheten

Inulin er et kostfiber som ikke tas opp i tarmen og har tilnærmet ingen påvirkning på blodsukkeret. Det har en glykemisk indeks (GI) på 1. Dette er svært lavt sammenlignet med sukker som har en GI på over 60.

Inulin gir dermed ingen blodsukkerstigning og inneholder få kalorier. Inulin er også et fiber som gir næring til tarmbakteriene og er derfor gunstig for fordøyelsen.

Hemmeligheten er at inulin aktiverer gjær, uten at inulinet tas opp i tarmen. Dermed får gjæren nødvendig drivstoff, slik at deigen hever og får god brødkonsistens.

Svært lav GI

Yaconsirup inneholder mye inulin og kan derfor brukes for å aktivere gjæren. Dette er en sirup som er presset av roten til yaconplanten som finnes i Sør-Amerika.

Innholdet av karbohydrater i yaconsirup kommer stort sett fra inulin, altså tas ikke disse karbohydratene opp i tarmen. Sirupen har en glykemisk indeks på 3-5, men gjæren vil  «spise» de fleste karbohydratene fra sirupen, slik at innholdet av karbohydrater i det ferdige brødet blir lavere enn før brødet er stekt. 

Du kan også bruke inulinpulver, Finesse bakesukker, Baskesukkr, Tagatesse eller Tagasøtt for å aktivere gjæren.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text css=».vc_custom_1696345006959{margin-bottom: 0px !important;}»]Frokostrundstykker

[/vc_column_text][mk_custom_box bg_image=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/10/lavkarbo-frobrod-1.jpg» background_hov_color_style=»image» overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» drop_shadow=»true» bg_hov_color=»#ffffff» bg_image_hov_effect=»zoom-in» bg_stretch=»true»][vc_column_text css=».vc_custom_1629294588631{margin-bottom: 0px !important;}»]

Resultatet

Vi elsker å prøve ut nye ting, og alle brødene her på siden er utviklet av oss, utenom steinalderbrødet. Vi er opptatt av at lavkarbo brødene våre skal ligne på vanlige brød, med god konsistens og god smak. Steinalderbrødet er en klassisk oppskrift som vi har justert, mens de andre oppskriftene har vi utviklet etter prøving og feiling.

På denne siden publiseres det fortløpende oppskrifter på lavkarbo brød, etterhvert som vi får testet ut nye variasjoner. Send oss gjerne tips dersom du ønsker at vi skal teste ut dine ideer.

Visste du at mange studier viser at lavkarbo kosthold er sunt og ikke skadelige? Du kan lese to av studiene her og her.[/vc_column_text][/mk_custom_box][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section padding_top=»75″ padding_bottom=»75″ sidebar=»sidebar-1″][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1603108552484{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo brød oppskrifter

[/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=»post» max_items=»-1″ style=»lazy» items_per_page=»9″ item=»7092″ grid_id=»vc_gid:1696344945104-1169c8ec-ea4a-0″ taxonomies=»133″][vc_column_text css=».vc_custom_1603108560249{margin-bottom: 0px !important;}»]I tillegg til lavkarbo brød har vi også en rekke andre oppskrifter. De finner du her.[/vc_column_text][/vc_column][/mk_page_section]