Kremet lakserett med squashspaghetti

Kremet squashspaghetti med laks er en smaksrik lakserett med smak av hvitløk og parmesan. Retten er enkel å lage og er fin å servere i hverdagen når du vil ha noe sunt som samtidig smaker godt.

Varier gjerne smaken med å tilsette andre grønnsaker eller chili og ingefær. Retten blir nok også veldig god med ferske reker som topping.

Erstatt gjerne squashspaghetti med strimlet kål for variasjon.




Lavkarbo kremet squashspaghetti med laks. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo kremet squashspaghetti med laks

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Fisk
Melk
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 laksefilet
  • 2 sjaottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stk. plommetomater
  • Meierismør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts fiskefond
  • Salt og pepper
  • 2 ss revet parmesan
  • 1 squash
  • 1 neve ruccola
  • 1 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte

  • Del laks i små biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Del tomatene i grove biter.
  • Stek laksebitene i et par minutter i en stekepanne med smør. Legg laksen til side når den er gjennomstekt.
  • Stek sjalottløk og hvitløk i stekepannen i ca. fem minutter. Tilsett mer smør etter behov. Stek tomatene med løken i et par minutter.
  • Hell over fløte, hvitvinseddik og fond. Kok opp og la putre i stekepannen til sausen tykner. Rør inn revet revet parmesan når du har rett konsistens på sausen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Strimle squash i tynne strimler før du vender inn i sausen.
  • Bland inn strekt laks, ruccola og gressløk. Topp gjerne retten med parmesan og ferske tomater før servering.
Kalorier : 782kcal | Karbohydrater : 9g | Protein : 36g | Fett : 66g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no