Asiatisk inspirert wok med svinekjøtt, kål og peanøttsaus!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Denne retten likte jeg veldig godt og jeg håper den faller i smak hos deg også. Det var mye kål igjen fra julen og en perfekt måte å bruke kål på er å lage lavkarbo wok med kjøtt, kål og en digg saus.

Hodekål har litt over 5 gram karbohydrater per 100 gram. Vi syntes kål fint kan inngå i et lavkarbo kosthold, men ønsker du en variant med færre karbohydrater kan du testen denne retten med spisskål.

Spisskål har bare 0,9 gram karbohydrater per 100 gram. Spisskål har en litt mykere konsistens og bør ikke stek like lenge som hodekål skal steke i denne retten.

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Vi har toppet woken med salte peanøtter. Det er store variasjoner i karbohydratinnhold i peanøtter. Vi anbefaler Rema 1000 sine peanøtter fra Nøttegården som er stekt i rapsolje og kokosolje.

Disse inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram men har en bedre stekeolje enn andre peanøtter med færre karbohydrater. De billigste sortene er ofte stekt i palmeolje.




Lavkarbo sataywok med svinekjøtt

Lavkarbo sataywok med svinekjøtt og kål

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Peanøtter
Soya

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svinekjøtt evt. en annen sort
  • Olivenolje til steking
  • 400 g hodekål evt. spisskål
  • 0,5 rødløk
  • 1 vårløk
  • 0,5 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær
  • Pepper
  • Røykt paprika
  • 1 ss hakket koriander

Sataysaus

  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss ketchup uten sukker
  • 1 ts oksefond
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 0,5 lime, saften
  • 1 ss SukrinSirup gold evt. sukrin gold

Forslag til topping

  • Salte peanøtter
  • Koriander
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en gryte eller stor stekepanne til medium temperatur og stek kjøttdeig.
  • Strimle hodekål og skjær rødløk og vårløk i tynne skiver. Finhakke chili, hvitløk og ingefær.
  • Tilsett grønnsakene i gryten og stek i ca. 10 min. Stek frem til kålen blir myk. Krydre med pepper og røykt paprikapulver.
  • Bland alle ingrediensene til sausen i en skål før du heller sausen over woken. Stek videre i noen minutter før retten er klar.
  • Bland inn hakket koriander og server gjerne med hakkede salte peanøtter og lime.
Kalorier : 692kcal | Karbohydrater : 15g | Protein : 50g | Fett : 46g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no