Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742147358448{margin-bottom: 0px !important;}»]

Smaksrik lavkarbo vegetarsuppe med blomkål og peanøttsmak!

Lavkarbo blomkålsuppe med smak av peanøtt og koriander er en spennende vegetarmiddag med fyldig konsistens. Vi har brukt kyllingfond i suppen og dette kan erstattes med grønnsaksfond for vegetar eller vegansk suppe. Spiser du kjøtt kan du gjerne tilsette stekt kylling i suppen.

Denne retten er uten laktose og melkeprodukter, men tåler du melkeprodukter kan du fint bruke kremfløte eller creme fraiche.

Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe. Foto: Aina Sjo.

Vi har brukt plantefløte i suppen. Du kan også bruke fullfett kokosmelk. Suppen er også glutenfri, slik alle våre andre oppskrifter også er.

Vil du ha tips til andre lavkarbo middager finner du mange gode oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742147344915{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Peanøtter
Soya

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

Blomkål- og peanøttsuppe

  • 1 rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 tomater
  • 0,5 blomkål
  • 2 ss olivenolje
  • 5 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond eller grønnsaksfond)
  • 3 dl kokosmelk (ikke lett) evt. kremfløte
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0,5 lime, saften
  • 0,5 ts sambal oelek (kan utelates)
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 potte finhakket fersk koriander
  • Salt og pepper
  • 1 neve salte peanøtter til topping

Bakt blomkål

  • 0,5 blomkål
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Blomkål- og peanøttsuppe

  • Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt blomkål i mindre biter og tomat i terninger.
  • Varm olivenolje i en kjele til medium temperatur og stek rødløk til den blir myk. Tilsett hvitløk og tomat og stek videre i et par minutter.
  • Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. La koke til blomkålen er myk, ca. 10 min koketid.
  • Bruk en stavmikser eller en blender til å lage jevn suppe. Spe med vann til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Bakt blomkål

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Del blomkål i små buketter og legg i en brødpose sammen med de øvrige ingrediensene. Bland godt.
  • Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til blomkålen er mør.
  • Server suppen med bakt blomkål, koriander og hakkede peanøtter.
Kalorier : 702kcal | Karbohydrater : 13,1g | Protein : 19g | Fett : 60g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Serveres gjerne sammen med lavkarbo loff

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]