Innlegget kan inneholde reklamelinker.
[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742147358448{margin-bottom: 0px !important;}»]
Smaksrik lavkarbo vegetarsuppe med blomkål og peanøttsmak!
Lavkarbo blomkålsuppe med smak av peanøtt og koriander er en spennende vegetarmiddag med fyldig konsistens. Vi har brukt kyllingfond i suppen og dette kan erstattes med grønnsaksfond for vegetar eller vegansk suppe. Spiser du kjøtt kan du gjerne tilsette stekt kylling i suppen.
Denne retten er uten laktose og melkeprodukter, men tåler du melkeprodukter kan du fint bruke kremfløte eller creme fraiche.

Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe. Foto: Aina Sjo.
Vi har brukt plantefløte i suppen. Du kan også bruke fullfett kokosmelk. Suppen er også glutenfri, slik alle våre andre oppskrifter også er.
Vil du ha tips til andre lavkarbo middager finner du mange gode oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742147344915{margin-bottom: 0px !important;}»]
Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Ingredienser
Blomkål- og peanøttsuppe
- 1 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 4 tomater
- 0,5 blomkål
- 2 ss olivenolje
- 5 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond eller grønnsaksfond)
- 3 dl kokosmelk (ikke lett) evt. kremfløte
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 0,5 lime, saften
- 0,5 ts sambal oelek (kan utelates)
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 potte finhakket fersk koriander
- Salt og pepper
- 1 neve salte peanøtter til topping
Bakt blomkål
- 0,5 blomkål
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Blomkål- og peanøttsuppe
- Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt blomkål i mindre biter og tomat i terninger.
- Varm olivenolje i en kjele til medium temperatur og stek rødløk til den blir myk. Tilsett hvitløk og tomat og stek videre i et par minutter.
- Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. La koke til blomkålen er myk, ca. 10 min koketid.
- Bruk en stavmikser eller en blender til å lage jevn suppe. Spe med vann til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Bakt blomkål
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Del blomkål i små buketter og legg i en brødpose sammen med de øvrige ingrediensene. Bland godt.
- Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til blomkålen er mør.
- Server suppen med bakt blomkål, koriander og hakkede peanøtter.
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
omhelse.no
Tips
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment