[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742145638382{margin-bottom: 0px !important;}»]

Smaksrike og saftige lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus!

Lavkarbo kyllingkjøttboller lager du enkelt hjemme. Vi har brukt ulike typer krydder og ingefær i kjøttbollene. Du kan eksperimentere med andre typer krydder, dersom du ønsker det.

Det er tilsatt pofiber i disse lavkarbo kyllingkjøttbollene. Pofiber erstatter brødsmuler, som ofte brukes i kjøttboller for å gjøre dem saftig. Det anbefales derfor å bruke dette, men det går også helt fint uten.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus. Foto: Aina Sjo.

Server gjerne denne retten med smørdampede rosenkål eller brokkoli.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus er glutenfri.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742145559153{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Egg
Melk
Sennep
Soya

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 40 minutter

Ingredienser

Kyllingkjøttboller

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss pofiber (gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)
  • 1 egg
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Meierismør til steking

Fløtesaus

  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts tørket timian

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • Malt muskat
  • Salt og pepper

Serveringstips

  • Dampet rosenkål

Fremgangsmåte

Kyllingkjøttboller

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle til en klissete masse. La stå i ca. 5 min. Form kjøttboller med fuktede hender eller med to skjeer. Legg klar på et fat.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek på alle sider i stekepannen, til kjøttbollene er gylden og gjennomstekt.

Fløtesaus

  • Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La sausen putre i 10-15 min, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn kyllingkjøttbollene og eventuelt steikesjy.

Blomkålpuré

  • Rens blomkål og del den i buketter og kutt stilken i terninger. Legg i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til den er mør.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré med stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Server gjerne med dampet rosenkål.
Kalorier : 955kcal | Karbohydrater : 9,4g | Protein : 47g | Fett : 79g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]